Hmotnost | 1.5 kg |
---|---|
Oblast | DO CAVA |
Výrobce | Oriol Rossell |
Ročník | 2011 |
Objem | 0,75L |
obsah alkoholu | 12% |
odrůda | XAREL – LO, MACABEU, PARELLADA |
hodnocení | Guía Peñin 89 |
barik | 38-50 měsíců v láhvi |
barva | světle žlutá |
aroma | exotické ovoce |
chuť | plná s vytrvalovou bublinkou |
alergeny | siřičitany |
typ | Brut Nature |
ocenění | Gilbert & Gaillard 2017 : 90+ |
produkce | 70Ha ekologická certifikovaná, půda vápenito písčitá |
servírování | 6 – 9 °C |
Vítejte v Oriol Rossell, malém rodinném podniku zaměřeném především na produkci kvalitních šumivých vín nazývaných Cava a která jsou vyráběna tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi.První zmínky o této rodině najdeme v kronikách ze 17.století.Použití výhradně hroznů vypěstovaných na vlastních vinicích. Vinohradnictví je provozováno tradičními postupy, které respektují životní prostředí, a jsou předávány z generace na generaci, a patří tak k tajemstvím jejich úspěchu.Není proto překvapením,že všech 70ha vinic je certifikováno jako ekologické zemědělství.V místních klimatických podmínkách se výborně daří odrůdámXarel-lo, Macabeo,Parellada,Muškát alexandrijský,Syrah,Cabernet Sauvignon a Pinot Noir.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.