Bylo nebylo

Osobně i profesně jsme dlouhodobě spjati neviditelnou nití se španělským světem, kde jsme dlouhá léta pobývali a kam se velmi často a rádi vracíme. Milujeme všudypřítomné slunce a pohodu. Nikdy se nevracíme do naší vlasti s prázdnou. Sluneční paprsky se bohužel dovážet nedají, ale místní lidé je dokáží transformovat jednoduše do něčeho tak výjimečného a zároveň jednoduchého jako je víno a potraviny.

My bychom Vám proto velmi rádi poskytli mosaiku chutí a vůní autentického španělského venkova. Začneme nabídkou vín od malých vinařů, olivovými oleji, za studena lisovanými, kozí a ovčí sýry různé zralosti a uzeniny.

Veškeré produkty v nabídce jsme si nejprve úspěšně otestovali na skupince dobrovolníků z řad naší rodiny a přátel, o které vskutku není nikdy nouze.

Jak vybíráme naše vína? Jaká jsou naše kritéria při výběru?

Filozofie a představy o vinařích a vinařstvích, které bychom rádi dlouhodobě prezentovali, jsou především:

+ zpracování vlastních hroznů z vlastních vinic, manuální sběr a selekce
+ ekologický přístup k pěstování (často zatím necertifikovaný, protože je považován za přirozený a správný)
+ práce s autoktonními a opomíjenými odrůdami, snaha co nejlépe transformovat terroir do vína, obnova a rekonstrukce starých opuštěných parcel
+ malá produkce a limitované edice, experimenty
+ zkušenost, péče a láska by měly být samozřejmostí

Instagram