| Hmotnost | 1.5 kg |
|---|---|
| Oblast | DO CAVA |
| Výrobce | Oriol Rossell |
| Ročník | 2011 |
| Objem | 0,75L |
| obsah alkoholu | 12% |
| odrůda | XAREL – LO, MACABEU, PARELLADA |
| hodnocení | Guía Peñin 89 |
| barik | 38-50 měsíců v láhvi |
| barva | světle žlutá |
| aroma | exotické ovoce |
| chuť | plná s vytrvalovou bublinkou |
| alergeny | siřičitany |
| typ | Brut Nature |
| ocenění | Gilbert & Gaillard 2017 : 90+ |
| produkce | 70Ha ekologická certifikovaná, půda vápenito písčitá |
| servírování | 6 – 9 °C |
Vítejte v Oriol Rossell, malém rodinném podniku zaměřeném především na produkci kvalitních šumivých vín nazývaných Cava a která jsou vyráběna tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi.První zmínky o této rodině najdeme v kronikách ze 17.století.Použití výhradně hroznů vypěstovaných na vlastních vinicích. Vinohradnictví je provozováno tradičními postupy, které respektují životní prostředí, a jsou předávány z generace na generaci, a patří tak k tajemstvím jejich úspěchu.Není proto překvapením,že všech 70ha vinic je certifikováno jako ekologické zemědělství.V místních klimatických podmínkách se výborně daří odrůdámXarel-lo, Macabeo,Parellada,Muškát alexandrijský,Syrah,Cabernet Sauvignon a Pinot Noir.















Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.