| Hmotnost | 1.5 kg |
|---|---|
| Oblast | DOCa PRIORAT |
| Výrobce | Mas La Mola |
| Ročník | 2015 |
| Objem | 0,75L |
| obsah alkoholu | 15% |
| odrůda | 40% Garnatxa negra 40% Cariňena 10% Syrah 10% Cabernet Sauvignan |
| hodnocení | GOLD – Prague Wine Trophy 2018, Guía Peñin 89 |
| barik | 30% hroznů 4-5 měsíců zraje na sudu a zbylé v inoxu také pár měsíců |
| barva | tmavě rudá |
| aroma | černý rybíz, višně, kakao a mineralita |
| chuť | intenzivní s dlouhou dochutí |
| alergeny | siřičitany |
| typ | suché |
| ocenění | Gilbert & Gaillard 2015 : 93bodů |
| produkce | limitovaná / 8000 láhví |
| servírování | 16 – 18 °C |
Malé zhruba deseti hektarové vinařství v oblasti Priorat vedené dvojicí mladých španělů Jordi Masdeu a Alessandro Marchesan. Vinice jsou vysázeny na dvou různých parcelách blízko vesnice Poboleda.Bílá odrúda Macabeo je vysázena na štěrkovitých svazích vedle řeky (což zajišťuje životně důležité zavlažování kořenového systému v horkých létech), zatímco parcely starých vinic Garnatxa, Cariñena a Garnatxa Blanca se vysazují na strmých svazích ve výšce 350-450 mm, kde kořeny prorůstají nehostinnou břidlicí, místními nazývana“Llicorella”, která všem vínum z Prioratu dodává charakteristickou mineralitu, dnes již celosvětově vyhledávanou.














Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.