| Hmotnost | 1.5 kg |
|---|---|
| Oblast | DO CONCA DE BARBERA |
| Výrobce | Molí dels Capellans |
| Ročník | 2015 |
| Objem | 0,75L |
| obsah alkoholu | 11,5% |
| odrůda | 100% Trepat |
| hodnocení | Guía Peñin 89 |
| barva | světle rubínová |
| aroma | ostružiny |
| chuť | jemné taniny výrazná kyselinka |
| alergeny | siřičitany |
| typ | suché |
| servírování | 14 – 16 °C |
Molí dels Capellans vzniklo v roce 2007. Sergi Montalà a Jordi Masdeu zahájili tento projekt s cílem vytvářet vysoce kvalitní vína s omezenou výrobní kapacitou, respektující v maximální míře vinohradníckou tradici regionu Conca de Barbera.Použití hroznů, které pocházejí ze starých vinic s nízkou výnosností, poskytuje vynikající vína, která odrážejí místní terroir.Stejně jako u mnoha dalších katalánských vinařských oblastí, DO Conca de Barberà rozvíjí svoji vlastní územní identitu, která se v průběhu let přeorientovala na osobitost vín a regionu především pomocí červené odrůdy hroznů Trepat, který může být použit k výrobě krásných šumivých růžovek,svěžích červených vín, stejně jako elegantních barikovaných. Během několika let se ukázalo, že region a tato odrůda hroznů vykazují svůj potenciál, všestrannost a možnost provádět různé experimenty a pokusy.Další Červené odrůdy v této dominaci jsou Samsó, GarnachaTinta, Monastrell, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir a Syrah.Bílé odrůdy zastupují Macabeu, Garnacha Blanca, Chenin, Moscatel de Alexandria, Parellada, Sauvignon Blanc a Chardonnay. Co je ovšem nejdůležitější je že, všichni vinaři z DO Conca de Barbera ctí jedinečnost, která definuje území a vytváří tak nový nezaměnitelný styl vína.













Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.